Saavutettavuusseloste

Saavutettavuus­seloste

Saavutettavuus­seloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.kosteikko.fi. Sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään julkisten verkkopalvelujen olevan saavutettavia.

Seloste on päivitetty 27.4.2022. Päivitämme selostetta sitä mukaa, kun korjaamme puutteita.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Arvioinnin apuna on käytetty ulkopuolisen asiantuntijan antamia arvioita riista.fi-verkkosivuston saavutettavuudesta.

Saavutettavuuteen liittyvistä puutteista voi antaa palautetta sähköpostilla osoitteeseen tiedote@riista.fi

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen, joten käyttäjät saattavat edelleen kohdata sivustolla joitakin saavutettavuusongelmia. Seuraavana on luettelo ongelmista, jotka ovat tiedossamme. Jos huomaat sivustolla ongelman, joka ei ole luettelossa, ilmoitathan siitä meille.

  • Liitetiedostoista (esimerkiksi pdf, doc, odt) kaikki eivät ole saavutettavia. Ei-saavutettavia liitetiedostoja ovat osa ennen 23.9.2018 laadituista tiedostoista, joita ei tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi. Kun tiedostoja päivitetään, niistä pyritään tekemään saavutettavia. Kolme erilaista kosteikkosuunnitelmaa (pdf) tarjotaan esimerkinomaisesti saavutettavana. Muita kosteikkosuunnitelmia ei laadita saavutettaviksi kohtuuttomaan rasitteeseen vedoten. Kilpailutuksiin liittyviä ei-saavutettavia tiedostoja saatetaan pitää perustellusta syystä julkisena yli kaksi viikkoa kohtuuttomaan rasitteeseen vedoten. Myöskään kilpailutukseen liittyvät tiedostot eivät ole aina saavutettavia kohtuuttomaan rasitteeseen vedoten ja niitä saatetaan perustellusta syystä pitää julkisena yli kaksi viikkoa.
  • Videot, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020. Näistä videoista puuttuu tekstitys ja kuvailutulkkaus tai jompikumpi. Saavutettavuusvaatimukset eivät koske ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita.
  • Arkistoidut sisällöt, kuten päättyneen Kotiseutukosteikko LIFE + -hankkeen tiedotteet ja esittelyt. Saavutettavuusvaatimukset eivät koske ennen 23.9.2019 arkistoituja sisältöjä.
  • Kartat, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön eivät ole saavutettavia. Kyseiset kartat eivät kuulu saavutettavuus-lainsäädännön piiriin.
  • Sivustolta linkitetään Suomen riistakeskuksen hallinnoimille sosiaalisen median kanaville (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube). Saavutettavuusvaatimukset eivät koske ennen 23.9.2020 julkaistuja kuvia tai videoita. Kyseisillä sivustoilla on kuvia ja videoita sisältäviä julkaisuja, joille ei ole lisätty tekstivastineita, tekstitystä tai kuvatulkkausta.
  • Sivuilla on upotuksia, jotka eivät ole täysin saavutettavia.

Saavutettavuuden valvonta

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle eli Suomen riistakeskukselle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten voit tehdä ilmoituksen ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000