Kosteikot on tärkeitä virkistysalueita ihmisille ja elinympäristöjä vesilinnuille sekä suodattimia ravinteille ja tasoittajia tulville. Kotiseutukosteikko Life+ -hankkeessa perustetaan, kunnostetaan ja hoidetaan riistakosteikkoja ympäri Suomen.
Kosteikkostrategia ja -hanke
Suomen kosteikkostrategian tavoitteena on hoitaa nykyisiä kosteikkoja ja perustaa uusia turvaamaan vesilintukantojen säilyminen elinvoimaisina ja metsästettävinä. Strategiassa painotetaan metsästäjien ja maanomistajien mahdollisuutta rikastuttaa kosteikkoluontoa omilla vapaaehtoisilla toimenpiteillään.
Suomen riistakeskuksen Kotiseutukosteikko-hankkeella strategia tuodaan käytäntöön. Suomalaisten metsästäjien tekemä kosteikkojen ennallistamistyö sai miljoonaluokan rahoitusavun Euroopan luonnonsuojelua edistävästä Life+-rahastosta.
Lue lisää hankkeen tavoitteista ja etenemisestä
Yhteystiedot ja paikalliskohteet
Suomen riistakeskuksen riistaluonnonhoidon asiantuntijat auttavat maanomistajia ja paikallisaktiiveja kosteikkotyössä. Katso kuvaukset kosteikkokohteista ja ota yhteyttä alueenne asiantuntijaan.
Katso yhteystiedot ja kysy lisää
Kotiseutukosteikko Life+ -hankkeen logot
Kotiseutukosteikko Life+ -hankkeen päärahoittaja EU:n Life -hankerahasto toivoo, että aiheesta julkaistuissa artikkeleissa käytettäisiin mahdollisuuksien mukaan hankkeen logoa sekä EU Life -logoa. Voit ladata ne täysikokoisina klikkaamalla näyttölogoa.
Valokuvia mallikosteikoilta
Tällä sivulla olevat valokuvat on tarkoitettu median vapaaseen käyttöön. Kuvaa käytettäessä tulee kuvaajatiedoissa mainita Kuvaajan nimi / Kotiseutukosteikko Life+ -hanke.
Hankkeen päärahoittaja EU:n Life-hankerahasto toivoo, että aiheesta julkaistuissa artikkeleissa käytettäisiin mahdollisuuksien mukaan hankkeen logoa sekä EU Life -logoa.
Saat ladattua täysikokoiset kuvat klikkaamalla näyttökuvaa.

Kosteikoilla on myös maisemallista arvoa. Härmälän kosteikko Sauvossa. Kuva: Mikko Alhainen / Kotiseutukosteikko Life+ -hanke

Kunnostetuilla kosteikoilla vilisee poikueita. Välitalon kosteikko Pudasjärvellä. Kuva: Mikko Alhainen / Kotiseutukosteikko Life+ -hanke