Medialle

Kosteikot on tärkeitä virkistysalueita ihmisille ja elinympäristöjä vesilinnuille sekä suodattimia ravinteille ja tasoittajia tulville. Kotiseutukosteikko Life+ -hankkeessa perustetaan, kunnostetaan ja hoidetaan riistakosteikkoja ympäri Suomen.

Tutustu esitteisiin

Selaa tiedotteita ja uutisia

Kosteikkostrategia ja -hanke

Suomen kosteikkostrategian tavoitteena on hoitaa nykyisiä kosteikkoja ja perustaa uusia turvaamaan vesilintukantojen säilyminen elinvoimaisina ja metsästettävinä. Strategiassa painotetaan metsästäjien ja maanomistajien mahdollisuutta rikastuttaa kosteikkoluontoa omilla vapaaehtoisilla toimenpiteillään.

Suomen riistakeskuksen Kotiseutukosteikko-hankkeella strategia tuodaan käytäntöön. Suomalaisten metsästäjien tekemä kosteikkojen ennallistamistyö sai miljoonaluokan rahoitusavun Euroopan luonnonsuojelua edistävästä Life+-rahastosta.

Perehdy kosteikkostrategiaan

Lue lisää hankkeen tavoitteista ja etenemisestä

Yhteystiedot ja paikalliskohteet

Suomen riistakeskuksen riistaluonnonhoidon asiantuntijat auttavat maanomistajia ja paikallisaktiiveja kosteikkotyössä. Katso kuvaukset kosteikkokohteista ja ota yhteyttä alueenne asiantuntijaan.

Katso yhteystiedot ja kysy lisää

Tutustu mallikosteikkoihin

Kotiseutukosteikko Life+ -hankkeen logot

Kotiseutukosteikko Life+ -hankkeen päärahoittaja EU:n Life -hankerahasto toivoo, että aiheesta julkaistuissa artikkeleissa käytettäisiin mahdollisuuksien mukaan hankkeen logoa sekä EU Life -logoa. Voit ladata ne täysikokoisina klikkaamalla näyttölogoa.

Logo_Kotiseutukosteikko

lifelogo

Valokuvia mallikosteikoilta

Tällä sivulla olevat valokuvat on tarkoitettu median vapaaseen käyttöön. Kuvaa käytettäessä tulee kuvaajatiedoissa mainita Kuvaajan nimi / Kotiseutukosteikko Life+ -hanke.

Hankkeen päärahoittaja EU:n Life-hankerahasto toivoo, että aiheesta julkaistuissa artikkeleissa käytettäisiin mahdollisuuksien mukaan hankkeen logoa sekä EU Life -logoa.

Saat ladattua täysikokoiset kuvat klikkaamalla näyttökuvaa.

Kosteikoilla on myös maisemallista arvoa. Härmälän kosteikko Sauvossa.

Kosteikoilla on myös maisemallista arvoa. Härmälän kosteikko Sauvossa. Kuva: Mikko Alhainen / Kotiseutukosteikko Life+ -hanke

Mustakurkku-uikku Kotiseutukosteikolla.

Mustakurkku-uikku Kotiseutukosteikolla. Kuva: Mikko Alhainen / Kotiseutukosteikko Life+ -hanke

Kunnostetuilla kosteikoilla vilisee poikueita. Välitalon kosteikko Pudasjärvellä.

Kunnostetuilla kosteikoilla vilisee poikueita. Välitalon kosteikko Pudasjärvellä. Kuva: Mikko Alhainen / Kotiseutukosteikko Life+ -hanke

Lieksan Pappilanluhdan ja Sauvon Härmälän (kuvassa) kosteikot ovat ensimmäiset valmistuneet mallikohteet.

Lieksan Pappilanluhdan ja Sauvon Härmälän (kuvassa) kosteikot ovat ensimmäiset valmistuneet mallikohteet. Kuva: Timo Niemelä / Kotiseutukosteikko Life+ -hanke

Lieksan Pappilanluhdan (kuvassa) ja Sauvon Härmälän kosteikot ovat ensimmäiset valmistuneet mallikohteet.

Lieksan Pappilanluhdan (kuvassa) ja Sauvon Härmälän kosteikot ovat ensimmäiset valmistuneet mallikohteet. Kuva: Reijo Kotilainen / Kotiseutukosteikko Life+ -hanke

Päivitetty 28.2.2020