LIFE: Kosteikkorakentamisen näyttely Liminganlahden luontokeskuksessa

Metsähallituksen Liminganlahden luontokeskukseen on asetettu esille Kotiseutukosteikko LIFE+ -hankkeen kokoama kosteikkojen perustamisen näyttely. Siellä on esillä neljä erilaista kosteikoille tarkoitettua patolaitetta ja informaatiota sekä kuvamateriaalia kosteikkojen perustamisesta sekä kunnostamisesta ympäri Suomen.

Posteriesityksissä havainnollistetaan kuinka kosteikkoja tehdään, miksi ja mihin niitä tehdään ja ketkä niitä tekevät. Esillä on myös eri puolella Suomea olevista mallikosteikoista olevia kuvia ja tietoa. Näyttelyä on mahdollista käydä katsomassa ilmaiseksi 1.7.–31.8.2015.

Liminganlahden luontokeskus on Suomen kosteikkokeskus, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta kosteikkojen merkityksestä luonnon monimuotoisuudelle ja ihmisille. Tavoitteena on myös edistää tiedonkulkua asiantuntijoiden välillä esim. kosteikkojen hoitotoimiin ja ylläpitoon liittyvissä parhaissa käytännöissä. Kosteikkonäyttely sopii hyvin tällaiseen ympäristöön.

Tervetuloa näyttelyyn!

Liminganlahden luontokeskuksesta löytyy tietoa myös Luontoon.fi-portaalista.

Alla kuvia kosteikkonäyttelystä.

Exhibition of wetland restoration in Liminka Bay Visitor Center Finland3

Exhibition of wetland restoration in Liminka Bay Visitor Center Finland2

Exhibition of wetland restoration in Liminka Bay Visitor Center Finland4