LIFE: Monitoroija ja ohjausryhmä tutustuivat hankkeeseen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Myllärinniitty wetland, Sonja Jaari NEEMO EEIG and Mikko Alhainen, Kirkkonummi Finland, photo Juha Siekkinen 3.6.2015 resized

Vasemmalla: Sonja Jaari ja Juha Siekkinen Myllärinniityn kallionäköalapaikalla, oikealla: Sonja Jaari ja Mikko Alhainen kosteikon reunalla. Kuvat Mikko Alhainen ja Juha Siekkinen 9.6.2015

Monitoroija on henkilö, joka avustaa, antaa neuvoja ja on yhteistyökumppani LIFE-hankkeille. Monitoroija on myös yhteydessä komissioon kertomassa näkemyksensä kunkin LIFE-hankkeen etenemisestä ja tavoitteiden saavuttamisessa.

Kotiseutukosteikko LIFE+ -hankkeessa tehtiin 9.6.2015 vuosittainen monitorointi, jossa monitoroija Sonja Jaari NEEMO EEIG:stä oli vieraana. Aamupäivän aikana kerrottiin ja keskusteltiin hankkeen etenemisestä ja talousasioista. Hyvässä vauhdissa ollaan edelleen menossa! Iltapäivän aikana lähdettiin käymään maastossa – kuten hyvässä monitoroinnissa tehdään – ja katsomaan yhtä hankkeen tuotosta eli Kirkkonummen Myllärinniityn kosteikkoa. Kymmenet vesilinnut, mukana useita sorsapoikueita, sai maastossa käyneet vakuuttumaan, että onhan se ihan mukava tehdä onnistuneita kosteikkoja.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vitikankorvessa Jaska Salonen (vas.), Juha Siekkinen, Stefan Pellas, Jarkko Nurmi ja ja Airi Kulmala. Kuva Mikko Alhainen 3.6.2015

LIFE:n ohjausryhmä piti 3.6.2015 kokouksen Etelä-Hämeen aluetoimistolla ja jalkautui iltapäiväksi maastoon, kuten kunnon kosteikko-ohjausryhmän kuuluukin tehdä. Vierailukohteena oli LIFE:n Hämeenlinnan Vitikankorven mallikosteikko sekä kaksi muiden toteuttamaa kosteikkoa. Vitikankorvessa paikalle tuli myös kosteikon maanomistaja Aaro-Matti Ylhäinen, joka kertoi kosteikon vaiheista yhdessä Mikko Alhaisen kanssa. Kosteikolla oli runsaasti sorsia ja myös poikueita.

Kotiseutukosteikko LIFE+ -hankkeen ohjausryhmään kuuluvat: Elina Erkkilä WWF Suomi, Airi Kulmala MTK, Markku Mikkola-Roos SYKE, Jaska Salonen, Suomen metsästäjäliitto, Teemu Lehtiniemi Birdlife Suomi sekä Suomen riistakeskuksesta Mikko Alhainen, Jörgen Hermansson, Jarkko Nurmi, Stefan Pellas ja Marko Svensberg, LIFE-hankkeesta on mukana Juha Siekkinen.

Vitikankorpi wetland, aquatic invertebrate trapping, Hämeenlinna Finland, photo Juha Siekkinen 3.6.2015 resized

Mikko Alhainen näytti selkärangatonpyydykseen kertynyttä saalista. Ja sitähän oli monipuolisesti. Kuva Juha Siekkinen 9.6.2015.