Maailman muuttolintujen päivä 10.-11.5.

Maailman muuttolintujen päivää (World Migratory Bird Day) vietetään tänä vuonna 10. ja 11. toukokuuta. Vuoden 2014 teemana on Destination Flyways: Muuttolinnut ja matkailu, jolla korostetaan muuttolintujen säilyttämisen, paikallisyhteisöjen kehittämisen ja luontomatkailun yhteyksiä toisiinsa.

Muuttolinnut yhdistävät maapalloa, sillä niiden reittien varrelle mahtuu monenlaisia ympäristöjä ja maita. Maailman muuttolintujen päivä onkin maailmanlaajuinen tapahtuma, jonka toivotaan tuovan yhteen niin järjestöt, valtionhallinnon kuin yksityiset ihmiset, jotka omistautuneesti suojelevat muuttolintuja tuleville sukupolville. Toukokuun toisena viikonloppuna ihmiset ympäri maailmaa ryhtyvät toimiin ja järjestävät avoimia tapahtumia kuten festivaaleja, koulutuksia ja retkiä muuttolintujen huomioimiseksi.

Kukoistava luonto on matkailulle tärkeä voimavara, eivätkä muuttolintujen näyttävät liikehdinnät ole poikkeus. Asianmukaisesti hoidetut, suositut lintuihin liittyvät aktiviteetit kuten lintujen tarkkailu, valokuvaus tai metsästys voivat toimia perustana niin ihmisiä kuin muuttolintuja hyödyttävälle suhteelle. Esimerkiksi kanavoimalla matkailun tuloja tai muita hyötyjä takaisin kohteiden suojeluun, kunnostamiseen ja hoitoon turvataan lintujen elinympäristöjä sekä luodaan työ- ja virkistysmahdollisuuksia paikallisille yhteisöille.

Lue lisää maailman muuttolintujen päivästä

World Migratory Bird Day