Life: Kosteikkoaiheinen sarjakuvakilpailu

Food water and wetlands

Kosteikot ovat meille kaikille tärkeitä. Myös luonnon monimuotoisuudelle! Piirtäjä Seppo Leinosen sarjakuvassa kosteikon asukkaat kertovat oman elinympäristönsä tärkeydestä. Oheinen piirros on laadittu kansainvälisen Ramsar-työryhmän käyttöön maailmanlaajuiseen levitykseen. Hyvä Seppo ja hyvä suomalainen sarjakuvailmaisu!

Mitä sinun kosteikkosi asukkaat haluavat sanoa? Kerro se sarjakuvalla!

Leikkimielinen sarjiskisa on tarkoitettu kaikille koululaisista senioreihin ja se toteutetaan ajalla 1.–23.2.2014. Kirja- ja yllätyspalkintoja arvotaan 15 osallistujalle. Kilpailu järjestetään maailman kosteikkopäivän kunniaksi.

Tulosta alla oleva kosteikkosarjis A4- tai A3-koossa paperille ja kirjoita tyhjiin puhekupliin kosteikko-otusten jorinat haluamallasi kielellä. Lähetä sarjakuva joko kirjepostina tai skannattuna sähköpostin liitetiedostona Liminganlahden luontokeskukseen. Liitä mukaan omat yhteystietosi. Jos käyt Liminganlahden luontokeskuksessa, voit näyttelyihin tutustumisen ja kahvittelun lomassa keksiä samalla kosteikkostoorit siellä jaossa oleviin sarjispohjiin.

Liminganlahden luontokeskus
Rantakurvi 6, 91900 Liminka
liminganlahti@metsa.fi

Onnekkaille ilmoitetaan arvontavoitoista 28.2.2014 mennessä. Sarjakuvista kootaan näyttely Liminganlahden luontokeskukseen ja osuvat tarinat julkaistaan myös luontokeskuksen nettisivuilla.

Food water and wetlands

(Sarjakuvan saa klikattua suuremmaksi)

Sarjakuva (tulostusversio)

Sarjiskisan järjestävät Suomen riistakeskuksen Kotiseutukosteikko Life+ -hanke ja Metsähallituksen Liminganlahden luontokeskus, joka on Limingassa sijaitseva Suomen kosteikkokeskus. Suomen riistakeskus ja Metsähallitus saavat oikeuden käyttää sarjiksia kosteikkoihin liittyvässä viestinnässään.

RamsarEngMetsahallitusliminganlahti_logoLogo_Kotiseutukosteikkolifelogo

Lisätietoja:

Juha Siekkinen, Suomen riistakeskus, Kotiseutukosteikko Life+
juha.siekkinen@riista.fi, p. 029 431 2404
Sari Airas, Metsähallitus, Ramsar-viestintä
sari.airas@metsa.fi, p. 0205 64 6671

Liminganlahden luontokeskus
The Ramsar Convention of Wetlands
Seppo Leinosen luontokuvia ja pilapiirroksia

_________________________

Aleksi, 8, sepitti voittoisat vuorosanat kosteikkosarjikseen.

Aleksi, 8, sepitti voittoisat vuorosanat kosteikkosarjikseen. (Klikkaa lukeaksesi sarjakuvan suurempana.)

Sarjakuvakilpailun voitti orimattilalainen Aleksi

Helmikuussa järjestimme leikkimielisen sarjiskisan maailman kosteikkopäivän kunniaksi. Kilpailun voitti kekseliäillä teksteillään kahdeksanvuotias Aleksi Orimattilasta. Palkinnoksi hän saa Villiä elämää -kirjan ja Liminganlahden kangasmerkin. Lämpimät onnittelumme!