Life: Kotiseutukosteikko -hankkeen ja SML:n Suursavon piirin kosteikkokoulutus 7.11.2013

Kotiseutukosteikko-hanke ja Suomen Metsästäjäliiton Suur-Savon piiri järjestävät yhteistyössä riistakosteikkokoulutuksen Hirvensalmella, Ripatin metsästysmajalla, Koskivuorenmajantiellä torstaina 7. marraskuuta kello 17.30 alkaen.

Koulutusillassa perehdytään erityisesti metsästäjien sydäntä lähellä oleviin linnuston kannalta arvokkaisiin kosteikoihin. Käydään läpi muun muassa kosteikon rakentaminen (rakenteet, muoto ja syvyys, kaivaminen ja patoaminen, työturvallisuus, vakuutukset, rakentamisen vaikutukset ympäristöön, seuranta, hoito ja ylläpito).

Koulutus kestää noin 3- 4 tuntia ja tapahtuu sisätiloissa, joten ulkoiluvarusteita ei tarvita. Kouluttajana toimii riistasuunnittelija Veli-Matti Pekkarinen riistakeskuksen Kotiseutukosteikko Life+ -hankkeesta. Kouluttajalle voi esittää kysymyksiä myös omista kosteikkokohteista, sillä yksinkertaisen yhden maanomistajan maille sijoittuvan kohteen suunnittelun voi toteuttaa omin voiminkin.

Vapaa pääsy. Kahvitarjoilu kello 17.00. Tervetuloa!

Kosteikkokoulutus Hirvensalmella 7.11.2013